IBOP Luttenberg

Judith had een succesvolle dag tijdens de IBOPproeven in Luttenberg. Bron: website KWPN
Annelita C en Always Me springtoppers in Luttenberg 29-10-2008

Zeven merries scoren boven 80 punten in IBOP

Ruim 70 procent van de deelnemende merries slaagden tijdens de twee IBOP-dagen in Luttenberg. Opvallend was de goede top bij de springpaarden. Zes merries scoorden boven de 80 punten.
Met 87 punten ging de topscore naar Annelita C (Guidam x Zeus). Sonja Vlaar reed de bijzonder atletische en met een zeer goede techniek en zeer veel vermogen springende vosmerrie van haar vader Fred Vlaar. Voor techniek, vermogen en aanleg als springpaard prijken negens op de cijferlijst.
Een half puntje minder (86,5) verdiende de over zeer veel balans beschikkende schimmelmerrie Always Me (Larino x Heartbreaker) van f/g. A. Florijn. De merrie sprong met veel afdruk, veel bascule en een heel goed voorbeengebruik. De merrie speelde met de hindernissen en liet het publiek zien wat voor kwaliteiten ze heeft. Judith Ribbels reed de merrie. De NMK-merrie kreeg negens voor de houding & balans, het vermogen, de rijdbaarheid & bewerkbaarheid en voor de aanleg als springpaard.
Een negen voor het vermogen was er ook voor Atanja (Padinus x Voltaire) van f/g. B. Ophof. Een grote merrie met heel veel overzicht, een zeer goed lichaamsgebruik, snelle reflexen en veel balans en kracht. Lieke Ophof reed Atanje naar 85 punten.

Bij de dressuurmerries ging Anavera SK (Sandreo x D-Day, fok. Fam Soethout-Koopman) van Y. Jansen en G. Melissen door de 80 punten grens. Door de fraaie houding en technisch opvallend goede draf (beide goed voor een 8,5) en de goede rijdbaarheid kwam het totaal op 80,5 punten. Ook hier stelde Judith Ribbels de merrie heel fijn voor.Datum: 29 oktober 2008

<< Terug