Weer succesvolle IBOP dag in Tolbert

Alina (v.Heartbreaker) topper van de dag en NMK kampioene Aviana 82,5 punten

Alina (Heartbreaker x Spartan) foto: Ellen Naberink

Judith behaalde vandaag in Tolbert weer toppunten. De merrie Alina behaalde maar liefst 86,5 punten! De jury sprak lovend: `als er een 12 gegeven kon worden voor het voorbeengebruik, dan had deze merrie die gekregen! Alina heeft een springtechniek volgens het boekje`.

Citaat KWPN site:
Judith Ribbels heeft inmiddels een patent op hoge cijfers bij de merries die ze op een hele plezierige, professionele en correcte manier voorstelt. Vorige week in Brummen nestelde Judith zich met de merrie Annerijke met 90 punten aan de kop van het dressuurklassement. Vandaag in Tolbert liet ze de merrie Alina (Heartbreaker x Spartan) van f/g. Gebr. Bosch en H.J. Nijhof op een voorbeeldige manier springen. De aansprekende vosmerries heeft een geweldige techniek, veel vermogen en balans en laat zich daarbij zeer goed bewerken en galoppeerde elke keer met haar oortjes naar voren naar de hindernissen die ze met speels gemak sprong. Een lust voor het oog! Met vijf maal een 8,5 en twee negens op de lijst kwam het totaal op 86,5 punten. Daarmee nestelt Alina zich in de top drie van het IBOP-springen klassement van dit seizoen.

Judith Ribbels had met NMK-kampioene Aviana (Ultimo x Karandasj) van f/g. B. Ankersmit nog een ijzer in het vuur. De fraaie vosmerrie heeft nog niets aan kwaliteit ingeboet en liet ook een geweldige draf (9) zien. Haar galop is sterk en ruim en zou nog even meer gedragen mogen zijn. Springen doet ze met veel overzicht, macht een zeer goed lichaamsgebruik en is vlug en voorzichtig. Met 82,5 punten maakte ze haar verwachtingen van de stamboekkeuring waar en behaalde ze het derde resultaat van de dag.
Datum: 2 december 2008

<< Terug